Ιωάννα Παπαβασιλείου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διά Βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ιωάννα Παπαβασιλείου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διά Βίου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Επαγγελματική Συμβουλευτική από το Τμήμα Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης-Γερμανίας, ενώ υπήρξε επισκέπτρια ερευνήτρια (visiting scholar) στο Teachers’ College, Columbia University, N.Y. Έχει διδάξει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο ΕΚΠΑ, στο ΑΠΘ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Gallaudet University της Washington.  Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά σε συλλογικούς τόμους, και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς και σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus plus. Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα πεδία της  επαγγελματικής ανάπτυξης ενηλίκων, ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και της ανάπτυξης δεξιοτήτων διαχείρισης σταδιοδρομίας. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

Δεξιότητες Ζωής και Σταδιοδρομίας στην Ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Αναγκαιότητα και δυνατότητες

Στην εποχή που ζούμε, όπου η σταδιοδρομία γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη και αβέβαιη η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και σταδιοδρομίας φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ. Το χάσμα μεταξύ αυτών που μαθαίνουν οι νέοι στα πανεπιστήμια και αυτών που ζητούν οι εργοδότες μεγαλώνει. Είναι καιρός, η ανάπτυξη δεξιοτήτων να αποτελέσει συστατικό των προγραμμάτων σπουδών κάθε ειδικότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, αξιοποιώντας τις  κατάλληλες μεθόδους και τεχνικές.

Latest Events
August 1, 2020
March 17, 2021
January 17, 2021
Ads
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts
December 1, 2020