Μαραγκός Δημήτρης

Ειδικός Επικοινωνίας, Εξωτερικός Συνεργάτης Εθνικού Κέντρου Europass Ελλάδος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δημήτρης Μαραγκός είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μάστερ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ μιλάει 4 ξένες γλώσσες. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται ως επικοινωνιολόγος σε φορείς που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για τους τομείς της εκπαίδευσης της κατάρτισης και της έρευνας. Παραδείγματα φορέων που έχει συνεργαστεί: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α. Έχει υπάρξει ανεξάρτητος εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Erasmus+, Horizon Europe κ.α.) και επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο δίκτυο Team Europe, το οποίο συντονίζει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Είναι επίσης ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, όντας στο διοικητικό συμβούλιο δυο Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (Balkans Beyond Borders, KINITRO). Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν ίσες ευκαιρίες για άτομα με αναπηρίες, και γενικά μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού, για την ενδυνάμωση των γυναικών αλλά και για την προώθηση της σωστής ενημέρωσης σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο. Ένα από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ που ασχολείται από το 2017 έως και σήμερα είναι η εθνική Πρωτοβουλία “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας”, της οποία είναι ο συντονιστής στο ΕΚΤ. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επιχειρεί να ενημερώσει, δικτυώσει και επωφελήσει Έλληνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να δημιουργηθούν επωφελείς συνέργειες για όλους και όλες. Από τον Αύγουστο 2020 έως και σήμερα είναι Europass Communication Specialist στο Εθνικό Κέντρο Europass.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Workshop

Δημιουργώ το νέο Europass e-profile μου. Τεκμηριώνω και προβάλλω τα επαγγελματικά προσόντα μου

Στο workshop θα δοθεί έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει από τον Ιούλιο 2020 το νέο Europass. Μαζί θα δούμε διαδραστικά τη νέα πλατφόρμα, πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει διαφορετικά βιογραφικά, συστατικές επιστολές αλλά και προφίλ με βάση ένα ενιαίο πρότυπο, αυτό του Europass. Ένα διαδικτυακό εργαλείο που βοηθάει εργαζόμενους, εργοδότες αλλά και συμβούλους σταδιοδρομίας να … κάνουν το επόμενο βήμα!

Latest Events
August 1, 2020
March 17, 2021
January 17, 2021
Ads
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts
December 1, 2020