Δέσποινα Μαγκανάρη

Υπεύθυνη προγράμματος Learning Business

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Δέσποινα Μαγκανάρη είναι δημιουργός του προγράμματος επιχειρηματικότητας και αρχικού επαγγελματικού προσανατολισμού Learning Business. Με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και τη Γαλλική γλώσσα και με σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία, εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στην επικοινωνία και το HR. Το 2015 οργάνωσε το πανελλαδικό project επαφής των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου με την αγορά εργασίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Σχολείων Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Έχει επισκεφθεί πάνω από 100 σχολεία σε όλη την επικράτεια επιμορφώνοντας πάνω από 20.000 μαθητές. Αρθρογραφεί για ζητήματα σύγκλισης του ιδιωτικού τομέα και της αγοράς εργασίας με την εγχώρια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα Learning Business έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζεται από πλήθος μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

Η ανάγκη στενότερης διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

Η αλματώδης ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, επιφέρει αλλαγές στο εργασιακό τοπίο και στις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι νέοι για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Η επαφή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας καταγράφεται ως ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δεξιότητες που αποκτούν οι νέοι με αυτές που αυξάνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης τους στην αγορά εργασίας.

Latest Events
August 1, 2020
March 17, 2021
January 17, 2021
Ads
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts
December 1, 2020